Om MyCanoe

En kanot i bakluckan på din bil!

Hos MyCanoe finns ett gäng entusiastiska och duktiga ingenjörer. De brinner för att hitta innovativa lösningar som gör det enklare att ha ett aktivt kanotliv. Där finns en äkta passion och kärlek till utomhusaktiviteter och speciellt vid vatten och att paddla kanot.

MyCanoe vikbara kanoter får plats i bakluckan på en bil

Frågor man ofrånkomligt ställs inför, när man bestämt sig för att skaffa kanot, är var man ska förvara den och hur man ska transportera den.

Har man en gång försökt lyfta upp en 45-50 kg tung kanadensare på ett biltaket, utan att skada bilens lack, då vet man vad det innebär. Tänk dig istället en kanot som du plockar fram ur garderoben, bär ut till bilen och placerar i bakluckan. När du kommer fram till vatten det dig ungefär 2-5 minuter att vika upp och göra iordning den. Där har du MyCanoe!! ”i ett nötskal” (eller i bakluckan på din bil)

Kanadensaren är perfekt för att utforska mindre sjöar, spännande åar och kanaler. Med en kanadensare tar du en avslappnande tur i lugnt tempo med naturupplevelser i centrum.

Kanadensarens öppna sittbrunn gör det enkelt att stuva i packning och utrustning för ett äventyr i naturen.

När det kommer till att paddla kanadensare så är de flesta överens om att ”stressa” inte är en välkommen del av paddlingens ekvation. I kanotpaddling ser vi snarare möjligheten till att stressa av, ökat välbefinnande och att uppleva naturen på riktigt nära håll.

Väl medvetna om att många av oss har begränsat med tid att spendera på våra friluftsaktiviteter vill vi förbättra ekvationen för dig som vill paddla kanot. Vi erbjuder alla att uppleva den äkta känslan av att paddla kanot kombinerat med minimal tidsåtgång för att ta sig från tanke till att ha kanoten redo i vattnet.

Hopvikbar

Kanoter måste förvaras någonstans när man inte använder dem. För många kan det vara en begränsning som hindrar en från att man skaffar sig en egen kanot. Men även när man har möjligheten att lösa det problemet, så kommer nästa utmaning när man ska få kanoten från förvaringsplatsen ner i vattnet. Det här momentet blir en allt större utmaning ju mer man lockas av att utforska och upptäcka olika vattendrag runt om i landet, eller runt om i världen!

MyCanoe har på ett fenomenalt sätt undanröjt alla hinder när det gäller lagring och transport till vattnet, och ger dessutom möjlighet att utforska världens vattendrag med den egen kanoten (MyCanoe kan checkas in på kommersiella flyg).

Hopfällbara kanoter är ingen världsnyhet, det har funnits länge. Men MyCanoe gör det bättre än någon annan tidigare har gjort. Det handlar självklart om att det ska vara enkelt och snabbt att fälla upp kanoten. Men det handlar lika mycket om att förvara och transportera den. Och det viktigaste av allt är att inte den speciella ”kanotkänslan” går förlorad.

MyCanoe – Origami hopfällbar kanot

Origami, från japanska oru vika och kami papper är konsten att vika papper till tredimensionella objekt. Vikkonsten kom från Kina till Japan omkring år 600 och det är de asiatiska traditionen som ligger till grund för Sydkoreanska MyCanoe.

Företagets grundare började med skisser, ritningar, prototyper och provtillverkning 2014, tre år senare lanserade MyCanoe sin första modell. Sedan dess har man utvecklat konceptet allt längre mot perfektion och sommaren 2023 når nya MyCanoe Solo 2 den svenska marknaden.

Snabbt och enkelt

För att få en uppfattning om hur lätt och snabbt proceduren för att fälla upp MyCanoe, klicka på bilden för att se en kort video.

Njut av upplevelsen

När du ljudlöst glider fram över vattenytan är du så nära en direktkontakt med naturen du kan komma. Du har goda möjligheter att upptäcka det vilda som finns omkring dig. Du stressar av, kopplar av, finner dig själv i en meditativ upplevelse där du lyssnar till paddelns sång, ackompanjerad av fåglar och vilt.

Sverige har nästintill obegränsat med natur, vildmark och vattendrag för dig att utforska och upptäcka. MyCanoe är det bästa alternativet för dig som lockas att göra det i fridfull takt, med egen kraft, via sjöar, åar och kanaler. MyCanoe Duo för två personer och Solo 2 för en person är hopfällbara kanoter, lätta att förvara, transportera och helt underbara att paddla.