Solo 2

Maximalt nöje – Minimalt besvär

Solo 2 är en ny modell av hopfällbar kanot som vi börjar leverera juni 2023. Konceptet ”lätt att förvara, lätt att transportera, lätt att paddla” har med denna modell tagit ytterligare ett steg mot perfektion. Solo 2 är ännu lättare, ännu snabbare att fälla upp / packa ihop, och ännu roligare att paddla.

Prisvärd lättviktskanot

Hoppackad har MyCanoe Solo 2 formatet av en väska, den är lätt att bära och lätt att ställa undan. Utfälld blir den en elegant, strömlinjeformad, enmans kanot, 290 cm lång med kapacitet för upp till 130 kg.

Det tar inte mer än 2-3 minuter att fälla upp Solo 2 till färdig kanot. Det är nästintill ofattbart hur enkelt man gör iordning den för en tur. Och lika lätt är det att fälla ihop den efter användning.

Vikten har pressats ner under 9 kg, vilket också gör den extremt lätt att förflytta. Trotts den låga vikten gör designen och den avancerade konstruktionen, med rötter i origami, att den upplevs väldigt robust och stabil. Solo 2 är dessutom relativt okänslig för sidvind tack vare sin låga profil, hela vägen från stäven till aktern.

Med en dubbelbladig kajakpaddel till hands blir Solo 2 en ”öppen” kajak att paddla. Den passar lika bra till den erfarne kanotisten som till nybörjare. Solo 2 rör sig lätt och snabbt i vattnet och är samtidigt rejält stabil.

Sitt bekvämt

Det var tydligare skillnad mellan hur en kajak och kanadensare såg ut förr, men idag är det lite mer ”flytande” vad som kallas vad. En del tillverkare kallar kanoter med stor öppen sittbrunn för kajak, även om det är typiskt för kanadensare.

MyCanoe kallar vi för kanadensare och de lämpar sig särskilt bra för lugna vatten och för att ta med packning i. Den öppna sittbrunnen gör det lätt att stuva den i kanoten.

En annan fördel som många upplever med en kanadensare, är att man sitter upphöjt från kanotens botten, till skillnad mot en kajak där man mer eller mindre sitter direkt på botten. I MyCanoe Solo 2 har man en uppbyggd sits som gör att man sitter bekvämare och man får bättre kraft och räckvidd för paddlingen. Man får större möjlighet att röra på benen och byta sittställning under turen jämfört med att sitta i en kajak.

MyCanoe har sits som är upphöjd från kanotens botten, det blir bekvämare på kanotturen och man får bättre kraft och räckvidd för styra kanoten med paddeln.

2-3 min MyCanoe Solo 2, enkel att vika upp

MyCanoe Solo 2 är den hittills mest fulländade designen när det kommer till att vika upp eller fälla ihop kanoten. Klicka på bilden nedan för att se hur enkelt man gör iordning kanoten inför användning.

Klicka på bilden för att se kort video som visar hur enkelt och snabbt man viker upp MyCanoe Solo 2

Specifikationer

MyCanoe Solo 2 utrustad med tillval Ryggstöd, för den som vill njuta och sitta skönt under paddlingsturen

MyCanoe Solo 2 med stabiliserings tillval, ett bra tillbehör för storfiskaren

Slitstark

Solo 2 är designad för att göra ditt kanotliv ultralätt. Kanoten är lätt att förvara och stuva in den i en bil för transport till en sjö eller å. På ett par minuter har du fällt upp den och kan sjösätta, den är lätt att lyfta i vattnet, det är lätt att ta sig i och ur kanoten och lätt att ta med sig packning i den.

MyCanoe Solo 2 glider lätt i vattnet och är kursstabil vid paddling. Den är stabil i vattnet, vilket såväl erfarna som oerfarna kanotister kan dra nytta av. Kanoten är tillverkad i special marint tåligt polypropylen, behandlat för 15 års UV skydd. Materialet är extremt slitstarkt och samtidigt lättviktigt. Solo 2 håller för 20,000 vikningar.