MyCanoe äntligen till Sverige!

MyCanoe är ett innovativt ingenjörsdrivet sydkoreansk företag som konstruerar och tillverkar utrustning för vattensport. Med start 2012 har man med passion drivits av att utveckla vikbara kanoter som är enkla att förvara, enkla att fälla upp och som känns som en fast kanot att paddla.

Den klassiska kanadensaren för tankarna till Indianer och äventyrare på upptäcksfärder som ljudlöst glider fram i solnedgången längs åar och vattendrag. Kanadensaren har en öppen sittbrunn som gör den speciellt lämpad när man vill ta med sig packning eller picknick på sin tur. Den inbjuder till avstressande och lugn aktivitet med naturupplevelser i fokus.

MyCanoe finns från och med 2023 representerade i Sverige och erbjuder lokal försäljning och support. Företagets produkter är av förstklassig Sydkoreansk ingenjörskonst och deras design har rötter i Asiatisk tradition att vika papper till tredimensionella figurer, origami.

MyCanoes ägare och grundare började med skisser, ritningar, prototyper och första modellen tillverkades 2014. Sedan dess har man förfinat och förbättrat design och lanserat flera modeller. MyCanoe Duo lanserades 2022, det är en fullstor kanadensare som från en behändig bärbar box viks upp till en smäcker kanot 430 cm lång, två sitsar och kapacitet för 220 kg.

MyCanoe Duo, 2022

2023 lanseras Solo 2, som inte tar mer än 2-3 minuter att omvandla från hopvikt till färdig kanot. MyCanoe Solo 2 är mindre modell, för en person, 290 cm lång och kapacitet 130 kg. Med en dubbel paddel paddlar man Solo 2 som en öppen kajak.

MyCanoe Solo 2, 2023

Förvara och transportera

MyCanoe handlar om att förenkla förvaring och transport av kanoten. Många avstår från att skaffa kanot för att de inte har möjlighet att förvara och transportera den. Det problemet blir radikalt mindre med en MyCanoe.

Vikbara kanoter är den bästa lösningen enligt vår mening. En upplåsbar kanot flyter ovanpå vattnet och blir både trögare att paddla och har sämre kursstabilitet. Det finns uppblåsbara kanoter där man kompenserat för dessa brister genom att bygga i fasta delar i konstruktionen, men då förlorar man i tyngd och mobilitet. Och det tar i regel längre tid att pumpa upp en kanot än att vika upp en MyCanoe. För att inte tala om när man efter en tur ska vika ihop en uppblåsbar kanot som kan ta ganska lång tid att torka upp efter användning.

Läs mer om skillnader mellan uppblåsbar och MyCanoe vikbar kanot här:>

MyCanoe Solo 2, uppvikt och hopfälld

Så här viker man upp Solo 2