Solo2 – lätt vikt, lättvikt

MyCanoe Solo 2 är en dröm i uppfyllelse. Med den nya modellen har företaget lyckats kombinera lättvikt med stabil konstruktion och tålighet samt en förbluffande enkelhet i att vika upp och göra iordning kanoten inför paddling.

MyCanoe handlar om att lösa det som för många personer är hindren för att skaffa en egen kanot, nämligen förvaring och transport. Med en vikt på endast 8.8 kg är det fullt möjligt att ta med sig Solo 2 på resa med kollektivtrafik och naturligtvis lätt att ta i bakluckan på en bil.

Vi är nog många som inte är så förtjusta i att använda takräcke på bilen och fara på utflykt med stora saker på bilens tak. Då är lösningen med en vikbar kanot en möjlighet. Men samtidigt förväntar vi oss att den vikbara kanoten ska vara lätt att vika upp och packa ihop, samt att känslan att paddla kanoten ska vara detsamma som en fast kanot.

MyCanoe Solo2

Vi har tidigare paddlat MyCanoe Duo som är en större modell, en kanadensare för två personer. Den mäter 4,3 meter på längden och har en kapacitet för 220 Kg. Vi blev mycket förtjusta i modellen som hämtat inspiration i sin formgivning från traditionella kanadensare tillverkade i trä.

Har man paddlat en ”vintage” träkanadensare så vet man att de är tunga som bly och därmed kräver en hel del kraft att paddla. Det innebär också att det tar kraft och energi när man ska transportera och förvara en sådan skönhet. Men för en del personer är den klassiska känslan högre prioriterad än det praktiska.

Målgruppen för MyCanoe är frilufts och äventyrsmänniskor som vill minska barriärer och hinder för att förflytta sig från tillvaron hemma i köket ut till vildmarkerna. MyCanoe Solo2 har tagit definitionen av superlättvikt och superlätt uppvik till fulländning. Inta bara är den lätt att transportera, den är den hittills enklaste att vika upp.

Solo2 är lätt att ta med sig ut i naturen och äntligen har man den där möjligheten att komma ut en bit på sjön, där de stora fiskarna slår till exempel. Eller när man vill göra en utflykt för att bada från en ö i avskildhet, eller i en vik dit man bara kan ta sig via vatten, mm.

Solo2 paddling Stendörren naturreservat, strax utanför Nyköping